Czekoladowe ciasteczka |
Składniki: 4 szklanki drobno rozkruszonej macy 1 ½ szklanki rozkruszonej czekolady 1 ½ szklanki posiekanych różnych orzechów 1 ½ szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka oleju roślinnego Przygotowanie:Przygotuj blachę lub tacę na którą ułożysz ciasteczka do schłodzenia, wyłóż ją aluminiową folią. Czekoladę z łyżeczką oleju przełóż do pojemnika i podgrzej w mikrofalówce do roztopienia, wymieszaj dobrze, a następnie odstaw do lekkiego przestudzenia, ale uważaj aby nie stężała. Dodaj pokruszoną macę, orzechy i wiórki kokosowe, dobrze wymieszaj z czekoladą. Nabieraj porcje masy łyżeczką i umieszczaj na przygotowanej blasze, odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Ciasteczka można przed stężeniem posypać dla ozdoby wiórkami kokosowymi. |
Copyright © 2008 by www.poznan.jewish.org.pl