POLUB NAS :)

facebook.jpg

Nasz You Tube

ytube.jpg

KONTAKT

BIURO

Fundacja Synagoga Nowa

PIC 913955244
2016-04-04_101608.jpg

The National Library of Israel

library1.jpg

Posen Library

KLIK library.jpg

Kalendarz

  calenda1.jpg

Bar Micwa Ryana

Kliknij TUTAJ rayan2.jpg

Blog Leona Jedwabia z Australii

Moja podróz przez Holokaust

jedwab2.jpg 

erec.jpg

Koszerne produkty

kosher4.jpg

 

Chabad

chabad.jpg
wikipardes.jpg

JUDAICA

magen_1.jpg

Szalom TV

szalomtv.jpg

KOL POLIN

Brownie na Pesach  Email
Podczas Paschy Mojżesz powiedział: „odpuśćcie mojemu ludowi!” A my powiedzieliśmy: „ „Uwolnic czekoladę !!”
Więc wymyśliliśmy ten jego super wilgotny przepis na czekoladowe ciasteczka, który potrzebuje tylko jednej miski!
Nie trzeba czyścić dodatkowych artykułów kuchennych, kuchnia jest wykoszerowana na Paschę i bezglutenowa. Zjedzmy czekoladę

 

½ szklanki masła
    8 uncji /ok. 230g/ półsłodkiej czekolady, pokruszonej
    ½ szklanki brązowego cukru
    ½ szklanki białego cukru
    3 duże jajka
    ¼ szklanki kakao w proszku
    ¼ szklanki mąki kokosowej /można wiórki kokosowe zmielić/
    Szczypta soli

 

Przygotowanie

    Rozgrzej piekarnik do 350 ℉. /190*C/
    W średniej wielkości rondlu na średnim ogniu roztop masło. Po rozpuszczeniu dodaj połowę półsłodkiej czekolady (4 uncje). Mieszaj, aż mieszanina się połączy, a następnie zdejmij z ognia.
    Dodaj cukry do garnka, a następnie mieszaj, aż się połączą.
    Dodaj jajka, a następnie wymieszaj.
    Dodaj proszek kakaowy, mąkę kokosową i szczyptę soli, a następnie wymieszaj.
    Dodaj pozostałą półsłodką czekoladę (4 uncje), a następnie wymieszaj.
    Wlać mieszaninę do wyłożonej pergaminem formy do pieczenia o wymiarach 7 x 10 cali,/ 1 cal=2,5cm/, a następnie piec przez 25 minut.

 Link do filmu

 

English vertion  

On Passover, Moses said, “let my people go!” And we said, “let the chocolate flow!”

 

So we came up with this his super-moist chocolate brownies recipe that only needs one bowl!

No need to clean additional kitchen supplies. It’s Kosher for Passover and gluten-free. Let’s get chocolatey!

 Video

½ cup butter

    8 ounces semi-sweet chocolate, chips or chunks

    ½ cup brown sugar

    ½ cup white sugar

    3 large eggs

    ¼ cup cocoa powder

    ¼ cup coconut flour

    Pinch of salt

Preparation
Preheat the oven to 350℉.
    In a medium-sized saucepan on medium heat, melt the butter. Once melted, add half of the semi-sweet chocolate (4 oz.). Stir until the mixture until combined then remove from heat.
    Add the sugars to the pot then mix until combined.
    Add the eggs then mix.
    Add the cocoa powder, coconut flour and a pinch of salt then mix.
    Add the remaining semi-sweet chocolate (4 oz.) then mix.
    Pour the mixture into a parchment-lined 7 x 10 inch baking pan then bake for 25 minutes.
 
 

 

 

Pray for Izrael

200w.gif

Am Israel Chai !

Pesach 22-30.04

seder.jpg

AKIVA EGER

Czytaj TUTAJ

2a.jpg

 

Ambasada Izraela w Polsce

ambas1 (2).jpg

Hebrajski w Gminie

Chetnych do nauki

prosimy o kontakt

hebr2.jpg

15-activity Jewish community of Poznan

15c.jpg

15-lat naszej Gminy

tora.jpg

IRENA SENDLER-KONCERT

sendler.jpg

Codzienna Miszna

rapoport.jpg

Tajemniczy świat Żydów YTtajemniczy.jpg

 

oraz na  Facebooku

JEWISH.pl

 jewish.jpg

EC CHAIM

ec-chaim.jpg

Shavei Polska

shavei.jpg

Zydowski Instytut Historyczny

zih.jpg

C I H

3a.jpg
wirtualny.jpg

TSKZ

tskz.jpg

POLIN

Wirtualny spacer po wystawie stałej

polin.jpg

mhzp_logo_new3755.jpg

Muzeum Galicja

galicja.jpg
fdzz.jpg

nissenbaum.jpg

Trzemeszno

logo.jpg+ lista nazwisk

Kulmhof am Ner

kulmhof1.jpg Kliknij obrazek

Shimon Peres Funeral

simon2.jpg

Copyright © 2008 by www.poznan.jewish.org.pl