POLUB NAS :)

facebook.jpg

Nasz You Tube

ytube.jpg

KONTAKT

BIURO

Fundacja Synagoga Nowa

PIC 913955244
2016-04-04_101608.jpg

The National Library of Israel

library1.jpg

Posen Library

KLIK library.jpg

Kalendarz

  calenda1.jpg

Bar Micwa Ryana

Kliknij TUTAJ rayan2.jpg

Blog Leona Jedwabia z Australii

Moja podróz przez Holokaust

jedwab2.jpg 

erec.jpg

Koszerne produkty

kosher4.jpg

 

Chabad

chabad.jpg
wikipardes.jpg

JUDAICA

magen_1.jpg

Szalom TV

szalomtv.jpg

KOL POLIN

Koszernie w "Mariocie"  Email
Marriott jako pierwszy duży hotel w Warszawie ma kuchnię koszerną prowadzoną pod nadzorem rabinackim. - Wyprzedzamy konkurencję. Gości, którzy pytają o taką ofertę, przybywa - zdradza Hendrik Beye, szef gastronomii w Marriotcie. Ten hotel oo była pierwsza wyspa luksusu po 1989 r. Tu zatrzymywali się biznesmeni i doradcy z Zachodu i USA. Teraz konkurencja na rynku hotelarskim jest tak ogromna, że coraz trudniej być "naj", trzeba gościom zaoferować coś wyjątkowego. - Tutaj kotleta schabowego ani mizerii ze śmietaną na pewno pan nie dostanie. Kawy z mlekiem też - ostrzega Paweł Bramson, maszgijach w wydzielonej kuchni hotelu Marriott. Tylko on dysponuje kluczem do kłódki wiszącej na drzwiach do tego pomieszczenia. Klucz jest przechowywany w biurze Naczelnego Rabina Polski.

Gavin Baxter, szef kuchni w Marriotcie jest Australijczykiem. Od ponad dwóch dekad pracuje w najlepszych hotelach, restauracjach czy na pokładach luksusowych statków pasażerskich. Osiadł nad Wisłą, tu mieszka od siedmiu lat, w maju ukaże się jego książka kulinarna po polsku.

 

- Była już u nas pierwsza kolacja szabasowa dla 12 VIP-ów z Izraela. Gavin przygotował m.in. doskonały gulasz wołowy ze znakomitym sosem - zapewnia maszgijach.

- Proponujemy też czulent , gefilte fisz, czyli pulpety rybne, kugiel - wylicza Damian Trejo Alvarez del Castillo, zastępca szefa kuchni koszernej, Meksykanin. Karierę zaczynał w USA jako kucharz Horizon Casino Resort w Nevadzie, od 2004 roku mieszka i pracuje w Polsce.

Marriott zapewnia wesela z koszerną ucztą, a także bar i bat micwy , Purim czy Simchat Bat.

Aby skorzystać z oferty kuchni koszernej, trzeba powiadomić hotel z 72-godzinnym wyprzedzeniem.

Źródło: GW
Foto: Wikimedia Commons

 

Pray for Izrael

200w.gif

Am Israel Chai !

Pesach 22-30.04

seder.jpg

AKIVA EGER

Czytaj TUTAJ

2a.jpg

 

Ambasada Izraela w Polsce

ambas1 (2).jpg

Hebrajski w Gminie

Chetnych do nauki

prosimy o kontakt

hebr2.jpg

15-activity Jewish community of Poznan

15c.jpg

15-lat naszej Gminy

tora.jpg

IRENA SENDLER-KONCERT

sendler.jpg

Codzienna Miszna

rapoport.jpg

Tajemniczy świat Żydów YTtajemniczy.jpg

 

oraz na  Facebooku

JEWISH.pl

 jewish.jpg

EC CHAIM

ec-chaim.jpg

Shavei Polska

shavei.jpg

Zydowski Instytut Historyczny

zih.jpg

C I H

3a.jpg
wirtualny.jpg

TSKZ

tskz.jpg

POLIN

Wirtualny spacer po wystawie stałej

polin.jpg

mhzp_logo_new3755.jpg

Muzeum Galicja

galicja.jpg
fdzz.jpg

nissenbaum.jpg

Trzemeszno

logo.jpg+ lista nazwisk

Kulmhof am Ner

kulmhof1.jpg Kliknij obrazek

Shimon Peres Funeral

simon2.jpg

Copyright © 2008 by www.poznan.jewish.org.pl